Підписано меморандум – задля об’єднання зусиль для супроводження паліативних хворих

  • Категорія запису:Новини

Підписано меморандум – задля об’єднання зусиль для супроводження паліативних хворих.

 

11 листопада у Національній академії державного управління при Президенті України відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю „Організаційні та правові засади паліативної допомоги в Україні” В роботі конференції взяли участь державні діячі, науковці, представники громадських організацій, всі ті, хто небайдужий до долі невиліковно хворих.

В ході конференції обговорювались питання співпраці держави і громадськості у створенні та розвитку системи паліативної допомоги, про впровадження паліативної допомоги дітям, про організаційно-функціональну модель розвитку системи паліативної допомоги в Україні, нормативно-правове врегулювання проблеми надання паліативної допомоги в контексті практики Європейського суду з прав людини, визначення соціального замовлення щодо паліативних даних.

Изображение 003Під час конференції відбулося підписання меморандуму про співпрацю на 2017 рік між ГО „Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги”, в особі В.М. Князевича та 24 представниками медичних організацій, наукової та фармацевтичної спільноти України з метою об’єднати зусилля для супроводу невиліковно хворих.

Напередодні конференції відбулись загальні збори ГО „Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги” на яких розглядалось питання про розбудову обласних організацій та заходи проведені до Всесвітнього дня паліативної допомоги. На зборах було відзначено подякою громадської організації директора коледжу Н. Венгрин, яка є головою ВП ГО „Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги” в Рівненській області.