Ви зараз переглядаєте Вживання алкоголю та куріння у громадських місцях: правові аспекти, відповідальність

Вживання алкоголю та куріння у громадських місцях: правові аспекти, відповідальність

         Кожного дня зростає кількість дітей та підлітків, які вчиняють адміністративні правопорушення. Найбільш поширеними правопорушеннями є куріння електронних сигарет, тютюнових виробів, вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях.

         З метою формування моральних цінностей та недопущення фактів вчинення студентами коледжу адміністративних правопорушень соціальним педагогом було  проведено годину спілкування для студентів першого курсу «Вживання алкоголю та куріння у громадських місцях: правові аспекти, відповідальність».

Всім відомо, що куріння шкодить здоров’ю та викликає звикання. Ті, хто палять, повинні знати  про місця, де курити та розпивати спиртні напої заборонено, а також, яке можливе  покарання за ці дії.

Під час спілкування  студенти зрозуміли поняття «вулиця» та «громадське місце», дізнались про відповідальність, яка передбачена за розпивання спиртних напоїв та куріння, отримали знання про шкоду паління електронних сигарет, вивчили алгоритм дій в ситуації, якщо їх затримали працівники поліції.

         Сподіваємось, що студенти зробили для себе висновок: краще не ризикувати і не порушувати антиалкогольні і антитютюнові закони, які, хоч і не ідеальні, але переслідують благородні цілі.