Ви зараз переглядаєте 300-ліття Григорія Савича Сковороди

300-ліття Григорія Савича Сковороди

У 2022 році відзначають 300-ліття від дня народження видатного українського мислителя, педагога, богослова, поета, філософа Григорія Савича Сковороди.

І через три сотні літ від дня народження, залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають нашому народу.

Щоб дізнатися більше про життя українського генія, у нашому закладі була організована науково-практична конференція «Григорій Сковорода – символ мудрості української землі». Всі доповіді об’єднувала одна думка, що Григорій Сковорода – це історичний герой нашого народу, ключова постать української духовної спадщини, для якого людина і Україна були понад усе. Спадщина українського генія досить розмаїта і багатогранна. Це філософські, педагогічні трактати, притчі, байки, оригінальні і перекладні поетичні твори.

Доповіді Павлік Емілії, Семенюк Тетяни, Борсука Дмитра, Логвинчук Катерини, Зайчук Дарини, Стець Іванни, Суходольської Вікторії, Завадська Анастасії викликали зацікавленість, стали предметом активного обговорення та жвавих дискусій.  

Під час конференції прозвучали геніальні рядки  поета зі збірок «Сад божественних пісень», «Байки Харківські», студенти ще раз мали змогу осягнути велич мудрих афоризмів філософа.

Модераторами конференції стали викладач української літератури  Власюк А.І., викладач історії Міскевич В.В., організатор культурно-дозвілєвої діяльності Бойко Л.М.

Студенти ІІ курсу з цікавістю переглянули документальний фільм «Григорій Сковорода. Невигадані історії», у якому розповідалося про життя та філософські погляди українського генія.

Також студенти коледжу взяли участь у флешмобі «Пам’ятаємо мудрість Свободи», під час якого звучали афоризми, мудрі вислови філософа та поета.

Ми ще раз переконалися, що велич Григорія Сковороди полягає в тому, що поет допомагає українському народу лишатися нацією з великою культурою та історією.

Мислитель показав нам, що можна бути вільним серед неволі і святим серед пекла.