Ви зараз переглядаєте Серце пам’яттю болить…

Серце пам’яттю болить…

  • Категорія запису:Новини

   15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та чергової річниці виведення радянських військ із Афганістану.

    екаре Пройшло 32 роки  як закінчилася війна в Афганістані. Достатньо часу  для переосмислення того, що сталося. Це був один із злочинів комуністичного режиму, який забрав життя тисяч українців на чужій землі, за чужі ідеї та інтереси. Кожен, хто достойно пройшов через пекло Афгану, заслуговує на шану.   

   У той час, коли  ровесники навчались у ВУЗах, опановували професії, їхніми університетами були стріляючі афганські гори, вогняні дороги. Але в залікових книжках  таких предметів як честь, мужність, самовіддача стояли оцінки тільки «відмінно».

    Студенти Дубенського фахового медичного коледжу підготували проєкт – розмову в колі «Афганістан –  біль в моїй душі». В бібліотеці коледжу розгорнута виставка «Чорні тюльпани» на Дубенській землі».

  Ветерани війни в Афганістані, які мають бойовий досвід , були серед тих, хто організував охорону учасників Майдану,дав відсіч російській агресії у 2014 році , вони стали учасниками волонтерського руху, досі воюють на передовій, на сході України.