Ви зараз переглядаєте Медичний пікнік.

Медичний пікнік.

22 травня в центрі м. Дубна пройшов Медичний пікнік, який провели колектив і волонтерська спільнота студентів Дубенського медичного коледжу.

Мета заходу – привернути увагу громадськості до проблеми соціальної адаптації дітей з інвалідністю, продемонструвати можливості інклюзивного суспільства, у якому не існує перешкод для особистого розвитку, комунікацій, панує повага, толерантність й взаєморозуміння , а також презентувати соціальний  проект -„Шанс” студентів коледжу  та волонтера Корпусу Миру Сари Шерман , завдяки якій заклад виграв гранд на навчання волонтерів.

Формат заходу передбачав програму з кількох блоків:

I Медичний –  відвідувачі могли перевірити стан власного організму – виміряти вагу, ріст, артеріальний тиск, пульс, визначити стан чистоти ротової порожнини, ознайомились з правилами чищення зубів, бажаючі  проходили психологічні експрес – тести „Пізнай себе”, „Дерево бажань”.

II Студенти провели майстер-класи по аква – гриму і виготовленню витинанок та 3 – д аплікацій, бульбашкове шоу, заняття степ-аеробіки.    Клоуни – аніматори розважали малечу іграми і конкурсами.

Захід організовано і проведено за сприяння дирекції коледжу , міської ради , дирекції міського будинку дітей та молоді.

Дякуємо усім , хто відгукнувся і допоміг у проведенні Медичного пікніка: фітнес – тренеру спортивного комплексу „Viktory Gym” Михальчук Олександрі , тренерам спортивного комплексу „ PhysioFit”, відповідальному за звук Івану Соколу,  та усім небайдужим дубенчанам.

Під час проведення заходу волонтери зібрали кошти у сумі 748 грн., які волонтери планують використати на придбання матеріалів та спортивного спорядження  для проведення   денного літнього табору для родин і  дітей  та  організації імпровізованих інклюзивних майстер – класів з малювання, танців , співу, ліплення, виготовлення поробок, спортивних розваг на свіжому повітрі.

Волонтери готові розпочати роботу і запрошують родини до співпраці, а   бажаючих допомогти матеріально, або ресурсами , звертатись  .

Кімната для творчих занять з дітьми з інвалідністю відкриється , як сформується група бажаючих та облаштується відповідним чином середовище для занять.

Волонтери закликали усіх мешканців не стояти осторонь проблеми і долучатись по – можливості коштами , матеріалами та ресурсами.

IMG_2676IMG_2473IMG_2875IMG_2820