Ви зараз переглядаєте Олімпіада з латинської мови

Олімпіада з латинської мови

29-30 березня 2018 року в рамках декади циклової комісії природничо-наукових дисциплін відбулася внутрішньоколеджна олімпіада з латинської мови.
30 студентів ІІ курсу зі спеціальності “Лікувальна справа” виявили бажання продемонструвати свої знання цієї величної класичної мови, важливої для медика.
Олімпіада проходила у 3 етапи. Кожне із завдань передбачало свій метод виконання та свою оцінку.
Першим етапом були тестові завдання, які включали п’ять тематичних розділів: «Фонетика», «Іменник», «Прикметник», «Грецькі префікси та суфікси», «Формулювання клінічних діагнозів». Тести були розташовані в порядку вивчення основних розділів курсу, що базуються на лексичному мінімумі відповідних тем.
На другому етапі студенти показали вміння володіти професійною медичною лексикою. Вони пояснювали та розбирали визначення термінів, аналізували назви лікарських засобів за словотворчими елементами, пояснювали назви фізіологічних процесів хвороб.
Третім етапом була практична частина, яка включала в себе захист самостійних робіт. Саме інноваційні форми роботи заохочують студентів до навчання, мотивують до глибшого та серйознішого вивчення предмету, тому цю форму роботи слід продовжувати й надалі.
Олімпіада не лише продемонструвала знання студентів з латинської граматики та фонетики, але й підтвердила бажання студентів вивчати крилаті латинські вислови, прислів`я та афоризми, виявила серйозну зацікавленість студентів історією латинської мови.
Переможцями Олімпіади стали:
І місце – Грицюк Юлія (група АЛ-209);
ІІ місце – Вакалюк Олександра (група АЛ-209);
ІІІ місце – Гайчук Наталія (група БЛ-209).
Латинська мова в коледжі є дуже важливою, адже це крок до фундаментальних медичних наук, і наші студенти це розуміють.
Важливим є той факт, що проведення олімпіади стає традиційним саме завдяки використанню новітніх інформаційних технологій, які дозволяють студентам різних груп не лише спілкуватися, але й змагатися між собою у знаннях з латинської мови.

Викладач
латинської мови
Леньо В.Л.

29666363_424156918032472_1352342066_n