Ви зараз переглядаєте День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травня – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.
Відповідну Постанову Верховна Рада прийняла у 2015 році. Цього дня ми згадуємо про долі тисяч кримських татар, яких примусово вивезли з Криму в 1944 році. Для багатьох із них заслання обернулося поневірянням, голодом і врешті-решт смертю.
Поступово кримським татарам вдалося домогтися розширення своїх прав. Проте неформальна, але від цього не менш сувора заборона на їхнє повернення до Криму, діяла аж до 1989 року.
Інформаційні години з нагоди вшанування пам’яті «довічних поселенців» провели керівники академічних груп АЛ, БЛ 109 курсу Вікторія Міскевич та Юлія Швидко. Змістовну інфографіку з описом та статистикою геноциду кримськотатарського народу підготували студентки Діана Прокопчук, Наталія Мокра на тему «Трагедія кримськотатарського народу. Історія геноциду» та Анна Гук, Катерина Мазурець «Депортація кримських татар».
Студенти II-IV курсів переглянули історико-драматичний фільм «Чужа молитва», режисера Ахтема Сеітаблаєва та стали учасниками віртуальної екскурсії до музею депортації кримських татар «Tamırlar».
Пам’ять про минуле – усвідомлений шлях до звільнення та впевнений крок до нашої Перемоги! Вічна пам’ять усім постраждалим від тоталітарного радянського режиму.
Крим – це Україна!