Декада клінічних дисциплін терапевтично-педіатричних дисциплін

З 3 по 14 квітня проходила щорічна декада клінічних дисциплін терапевтично-педіатричних дисциплін. Програма декади почалась із заходів, приурочених до Дня вітаміну С. Викладач Ткачук О.М. організувала проведення студентами санітарно-просвітницьку лекцію на тему «Гіповітамінози: що потрібно знати» та підготували інформаційний стенд: “Що потрібно знати про вітаміни”

Щоб населення змогли дізнатися про користь вітаміну С для свого здоров’я, було відзначено особливий день у році – 4 квітня. Студентами АА -111, АЛ-111 була проведена санітарно- просвітницька акція для мешканців міста, розповідаючи про користь цього вітаміну, вони роздавали буклети з інформацією та аскорбінову кислоту в подарунок.

Студентки АЛ-309 курсу Крохмаль С. та Мойсієвич М. під керівництвом викладача неврології Кирилюк В.М. провели санітарно-просвітницьку лекцію до Дня обізнаності про стрес “Стрес та його вплив на людину. Як боротися зі стресом” та анкетування серед студентів АЛ-109 та БЛ-109 курсу на наявність у них ознак стресу.

7 квітня- Всесвітній день здоров’я- спрямований на залучення широкої громадської уваги до проблем здоров’я. Профілактика та увага до власного здоров’я стала основною метою проведеної акції студентами АА-111 , АЛ-111 разом з викладачами догляду за хворими Писаною М.І. та Кравець Н.Р. Студенти визначали індекс маси та давали поради відносно показників із пониженого та підвищеного індексу маси.

Студенти АА -111 також підготували кросворди та ребуси на різні теми з догляду за хворими.

Цікаве та насичене було відкрите засідання педіатричного гуртка, приурочене до Всесвітнього Дня хворих на гемофілію де гуртківці-студенти ІV курсів, під керівництвом викладачів педіатрії Абу Слаєх Хатем Юсеф та Андрощук В.М., виступили із змістовними доповідями та дослідженнями на тему «Гемофілія у дітей: сучасні аспекти діагностики, лікування і профілактики».

Студенти ІV курсів під час санітарно-просвітницької лекції «Догляд за шкірою та волоссям під час війни» розповіли про особливості гігієни в надзвичайних умовах.

Ще в рамках декади студентами та викладачами було оформлено ряд інформаційних стендів: Стенд до Всесвітнього дня боротьби з хворобою Паркінсона із статистикою, причинами та ознаками захворювання (викладач психіатрії Черкаська Н.Р.)

Інформаційний стенд «Загальний аналіз крові від А до Я» з даними про функції та норми основних показників загального аналізу крові (викладач внутрішньої медицини Ткачук Н.І.)

Стенд до Всесвітнього дня боротьби проти малярії з матеріалами про статистику, ареал поширення, епідеміології , діагностики та профілактики малярії. (викладач епідеміології Легконець В.В. та викладач інфектології Шуляка Т.М.),

Закінчилася декада клінічних дисциплін  підведенням  підсумків  заходів  організованих  викладачами циклової комісії терапевтично-педіатричних дисциплін.