Ви зараз переглядаєте Герої не вмирають і не вмруть, Героїв пам’ятатимуть віками…

Герої не вмирають і не вмруть, Героїв пам’ятатимуть віками…

Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого вiйна в безсмертнi списки записала,
Хай згасла свiчка, але пам’ять не згаса,
Бо нас життям вiд смертi захищали

5 квітня 2023 року на території гуртожитку Дубенського фахового медичного коледжу відбулося відкриття та освячення меморіальних дошок  випускникам закладу, учасникам російсько-української війни Довганюку Павлу Володимировичу  та Семеновичу Андрію Олександровичу, які героїчно загинули, захищаючи рідну землю.

На заході були присутні батьки, родини захисників,  одногрупники, викладачі, працівники та студенти коледжу, а також священнослужителі.

Директор коледжу Жанна Кислюк висловила велику вдячність сім’ям Павла та Андрія за те, що виховали справжніх патріотів України, які віддали за неї своє молоде життя. Керівник закладу повідомила, що ініціаторами встановлення  пам’ятних знаків на фасаді гуртожитку,  де проживали впродовж студентських років Павло та Андрій, були їх одногрупники та друзі.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Павла Довганюка – випускника 2012 року та Андрія Семеновича – випускника 2019 року та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та незалежність України.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано благочинному Дубенського благочиння ПЦУ протоієрею Василю Лозинському  та родинам Героїв.

Після зворушливих промов протоієрей Василь Лозинський та ігумен Меркурій, намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря м. Дубна освятили пам’ятні знаки. Присутні вшанували пам’ять Героїв квітами та запаленими лампадками, схиливши в скорботі голови…

Хвилюючими були слова матерів Павла та Андрія, які від усієї душі подякували всім за підтримку й  за вшанування пам’яті славних синів України.

Низький уклін всім Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави, мирне життя наших дітей. У наших серцях вічно буде жити пам’ять про них. Ми в неоплаченому боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів.

Вічна пам’ять Героям!

Слава Україні! Героям Слава!