Ви зараз переглядаєте МАТЕМАТИКА – ЦАРИЦЯ ВСІХ НАУК

МАТЕМАТИКА – ЦАРИЦЯ ВСІХ НАУК

Математика — це велична споруда, створена уявленнями людини, для пізнання Всесвіту

Ле Корбюз’є

З 13 по 17 березня в коледжі  організована фотовиставка   «Математика в архітектурі», яка була приурочена до Міжнародного дня числа π, що відзначається в світі 14 березня.  Культові будівлі у всьому світі були спроєктовані завдяки математиці, яка може вважатися генієм архітектури. Виставка  спрямована активізувати пізнавальну діяльність студентів, підвищувати інтерес до вивчення математики та розширити  їх кругозір.

В рамках місячника циклової комісії загальноосвітніх, гуманітарних та соціально – економічних дисциплін.22.03.23 р. викладач  математики Бойко Л.М. провела  математичний вечір «Українські світила математики»

 Під час заходу студенти зробили екскурс в історію життя та творчість видатних патріотів-математиків та їх внесок у розвиток науки і процвітання України. Метою заходу було дослідження найважливіших етапів життя М. Остроградського, Г. Вороного, М. Кравчука, В. Левицького, Ю. Далецького та 

М. Зарицького.

Незважаючи на важкі переломні роки в історії, дискримінацію, всілякі бюрократичні перепони на шляху до розвитку української науки, культури, державності, ці люди зуміли вистояти та своїм життям показати, що цілеспрямована людина завжди досягає мети.

Сьогодні ми вкотре переконалися в тому, що становлення української державності – це складний історичний процес, який супроводжується боротьбою справжніх патріотів.