Ви зараз переглядаєте Міжнародний день прав людини

Міжнародний день прав людини

До Міжнародного дня прав людини в нашому коледжі відбувся круглий стіл “Я маю право!” зі студентами ІІ курсів. Начальник сектору ювенальної превенції Дубенського РВП майор поліції Юлія Пасічник спільно з курсантами ознайомили молодь з правами та обов’язками громадянина, проінформували про специфіку роботи своєї служби, відповідальність за правопорушення. Спільно обговорили найбільш поширені проступки серед неповнолітніх.
Викладач суспільних дисциплін Міскевич В. В. підготувала історичний екскурс “Еволюція прав людини”, в якому ознайомила з історією розвитку правових знань та оформлення їх документально. Відзначили важливість та актуальність правових норм Конституції Пилипа Орлика, так як вона стала основою демократичних змін в Європі.
Практичний психолог Сухенюк А. П. ознайомила з основними положеннями Декларації прав людини та дотриманням її норм.
Студенти підготували інформаційні повідомлення про основні засади Конституції України, представників правозахисних рухів в Україні.
У ході діалогу учасники круглого столу, зазначили важливість дотримання прав людини і відповідальність у виконанні своїх обов’язків.