Ви зараз переглядаєте День української писемності і мови

День української писемності і мови

9 листопада – визначна дата для українського суспільства. Це День української писемності і мови – однієї з наймилозвучніших мов на нашій планеті. Мабуть, жодного разу за чверть століття, а саме стільки існує це свято, воно не було таким особливим.  Цьогоріч воно наповнено іншими емоціями і набуло єднального змісту для усіх, хто живе з Україною в серці.

Диктант національної єдності – щорічна подія до Дня української писемності та мови. Перший такий диктант відбувся у 2000 році і з того часу подія стала наймасштабнішим   флешмобом із популяризації української мови та грамотності.  

Тож 9 листопада вже традиційно студенти, викладачі, працівники нашого коледжу активно долучилися до написання диктанту. Текст української письменниці Ірини Цілик зачепив душу кожного, адже багато наших співвітчизників втратили рідний дім.

В бібліотеці була організована книжкова виставка «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата», де були представлені книги, підручники, які допомагають удосконалювати своє мовлення.

Також цього дня стартував Міжнародний конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика, мета якого – це утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді виховання поваги до традицій та культури українського народу.

Бережімо рідну мову! Адже ми – українці, і пишаємося цим!