КУРСИ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ НА ВОЛОНТЕРСЬКИХ ЗАСАДАХ

 КУРСИ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ДЛЯ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ НА ВОЛОНТЕРСЬКИХ ЗАСАДАХ

k1

 10 лютого 2022 року в Дубенському фаховому медичному коледжі розпочато цикл тренінгів «Перша домедична допомога при станах, що загрожують життю» силами практикуючих лікарів-викладачів коледжу: Вагілевич Я.Я., Табачук В.П., Палійчук Р.І., Стрикель О.А., Андрощук В.М., Ткачук Н.І., Ткачук О.М. та студентів 4-го курсу.

 Перша домедична допомога – це комплекс заходів, скерованих на відновлення та збереження життя та здоров’я потерпілого, здійснюваних немедичним працівником або самим потерпілим.

У разі виникнення нещасного випадку більшість людей не може ефективно надати допомогу потерпілому. Їх неспроможність діяти швидко, рішуче і правильно пояснюється відсутністю відповідних знань та умінь, а також сильними емоційними переживаннями, нездатністю приборкати страх та хвилювання. Інколи хвилини вирішують – життя або смерть, інвалідність або сприятливий результат. У більшості випадків, травми часто трапляються в умовах, коли немає можливості терміново викликати «швидку допомогу», або в перші хвилини скористатися допомогою лікаря. У даній ситуації дуже часто життя людини залежить від колег по роботі, друзів чи просто випадкових людей, що опинилися поруч, а саме їх вміння надати потерпілому першу домедичну допомогу до прибуття швидкої.

На перших заняттях – тренінгах, 10 та 11 лютого, слухачі відпрацьовували навички  серцево-легеневої реанімації,  домедичної допомоги при гострій судинній недостатності, а також при переломах, вивихах, кровотечах.

Численними присутніми були дубенчани різних вікових категорій.

ДЯКУЄМО УСІМ! РОБОТА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ…

Фотозвіт перших двох днів роботи волонтерської групи  Дубенського фахового медичного коледжу!

 Перший день роботи

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

26

27

 Другий день роботи

1

K11

K12

K13

K14

K15

K16

IMG_9359