Ви зараз переглядаєте День безпечного Інтернету

День безпечного Інтернету

Сьогодні, 8 лютого у світі відзначають День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Суспільство звернуло увагу на цю проблему 18 років тому, коли мережа стала не просто системою комунікації, а й каналом розповсюдження ворожого та шкідливого, а дуже часто жахливого контенту. День безпечного Інтернету запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року за підтримки “Майкрософт Україна”.

За інформацією ООН, 70,6% користувачів Інтернету 15-24 років піддаються небезпеці залякування та переслідувань. Життєво необхідно вчити своїх дітей правильному користуванню доступом до інформації, встановлювати контроль, роз’яснювати та не відсторонюватись від того, важливість чого ви самі можете не розуміти.
Міністерство цифрової трансформації України за підтримки ЮНІСЕФ запустило новий освітній серіал «Про кібербулінг для підлітків».
Завдяки цьому партнерському курсу підлітки дізнаються про причини та потенційні наслідки кібербулінгу і навчаться протистояти хейту та тролінгу, образливим коментарям, зможуть допомогти своїм друзям, які стали жертвами кібербулінгу.
Організатори проекту підкреслюють, що це допоможе припинити кібербулінг, зупинити цькування у підлітковому середовищі.
Участь в освітньому серіалі взяли українська суперстар NK | Настя Каменських і співачка, акторка та блогерка Анна Трінчер.
Серіал складається з 4 серій тривалістю 4-5 хвилин.
Безкоштовно переглянути всі серії можна на платформі Дія. Цифрова освіта
Переглянути можна за посиланням: