Зупинимо СНІД разом!

IMG_8011            1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для існування суспільства несе ВІЛ-інфекція. Це ще одна нагода привернути увагу до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасного виявлення даного захворювання.

              Не могли залишитись осторонь цієї проблеми студенти та викладачі нашого коледжу. Студенти АЛ-309 курсу Бабич Мар’яна, Гончарук Вікторія, Гуменюк Дмитро та Сусь Анастасія підготували та провели для студентів перших курсів інформаційну годину «Зупинимо СНІД разом!».

1638351163875Студенти донесли інформацію про ВІЛ та СНІД, про те, як саме вірус потрапляє в організм людини, про шляхи передачі ВІЛ та СНІДу, а також про умови, за яких інфекція не передається. Були продемонстровані відеоматеріали «Як це – жити з ВІЛ?», «Чи можливо вилікуватись від ВІЛ?». Для студентів коледжу було виготовлено та розповсюджено буклети з стислою інформацією про СНІД.

            Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка. Як символ боротьби з ВІЛ/СНІД  вона була запропонована у 1991 році американським художником Франком Муром. Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї».  Впродовж дня студенти та колектив коледжу носили червоні стрічки, які символізували  солідарність проти стигматизації  людей  хворих на СНІД у суспільстві. 

              Такі заходи допоможуть молоді усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від   цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.