Ви зараз переглядаєте Акція “Час кидати палити”

Акція “Час кидати палити”

31 травня у всьому світі проводиться міжнародна акція по боротьбі з курінням – Всесвітній день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. З цієї нагоди члени гуртка з внутрішньої медицини під керівництвом керівника гуртка, Ткачук Н.І.,  провели акцію проти тютюнопаління під  гаслом «Кинь цигарку – отримай аскорбінку».

ошдлшд

Всім добре відомо, що  паління цигарок — це шкідлива звичка. Та ці знання не заважають курити людям всіх вікових категорій та соціальних верств. Шкода від куріння не тільки в тому, що погіршується здоров’я курця, а й тих, хто його оточує.

За статистичними даними, Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий українець курить. В цілому в Україні 15,5 млн. курців, і з кожним роком кількість викурених цигарок зростає. Щороку близько 5,4 мільйонів людей помирають від хвороб, пов’язаних із тютюнопалінням – 80% із них знаходяться в країнах із низьким та середнім прибутком. Близько половини усіх курців помирають від хвороб, пов’язаних із тютюном, і дослідження також показують, що пасивне паління впливає на всіх, хто знаходиться поруч. Якщо ми залишимо цю проблему невирішеною, кількість смертей від тютюнопаління збільшиться до 8 мільйонів у 2030 році.

 Саме про вплив тютюнопаління на організм людини та про те, як позбутися цієї шкідливої звички розповідали студенти Дубенського медичного коледжу мешканцям міста. Майбутні медики  роздавали тематичні буклети  проти тютюнопаління, пропонували обміняти цигарку на аскорбінку та закликали курців прожити хоча б цей день без паління, а надалі взагалі розпрощатися з цією шкідливою звичкою.

На щастя, є чимало випробуваних способів кинути палити і почати здоровий спосіб життя. Подбайте про своє здоров`я та здоров`я своїх близьких!