Ви зараз переглядаєте Флешмоб серед студентів ІІ курсів спеціалізації “Лікувальна справа”

Флешмоб серед студентів ІІ курсів спеціалізації “Лікувальна справа”

  • Категорія запису:Новини

11 березня 2020 року флешмоб серед студентів ІІ курсів спеціалізації “Лікувальна справа” провела викладач фармакології: «Хто яблуко в день з’їдає, у того лікар не буває»

(« An apple a day keeps the doctor away»). Так говорить народна мудрість.

І дійсно, переоцінити корисні властивості яблука для людини практично неможливо: адже це – справжня скарбниця необхідних вітамінів і мікроелементів, баланс яких в організмі сприяє його омолодженню, є основою міцного імунітету практично до будь-яких захворювань.

Флешмоб- заздалегіть спланована масова акція, у якій велика кількість людей оперативно бере участь, маючи спільну мету.

Метою проведення даного заходу стала пропаганда здорового способу життя серед студентів та їхніх близьких.

Поскільки, властивістю яблук є їх сприятливий вплив на нервову систему людини і вироблення стресостійкості. Яблука незамінні в раціоні ослаблених і хворих людей, вони ефективно очищають організм від шлаків і токсинів, чинять дезинфікуючу дію щодо багатьох видів збудників захворювань.3

Ми звернули увагу студентів на те, що при тепловій обробці цей фрукт, хоч і втрачає деяку частину вітамінів, однак набагато краще засвоюється організмом. Це сприяє ефективнішому відновленню складу крові і лімфи, а також швидкому засвоєнню корисних бактерій у кишківнику. Запечені яблука містять мінімум калорій і при цьому сприяють виведенню з організму холестирину та безпечному зниженню зайвої ваги. Яблука особливо цінні в реабілітаційний період після операцій черевної порожнини, при гастритах і виразковій хворобі шлунка.

16

Зимово- весняний період – час численних ГРЗ, ангіни, ларингіту та інших захворювань горла і дихальної системи. Проте, завдяки багатющому хімічному складу, яблука не тільки сприяють зміцненню здоров’я людини, а й зводять до мінімуму можливість розвитку захворювань недостатнього імунітету. Тому: маємо надію, що після проведення флешмобу студенти візьмуть собі за корисну звичку з’ їдати одне яблуко в день. Будьте здорові!

Викладач фармакології Козачук Я.Л.