Екскурсія в аптеку для ознайомлення з лікарськими препаратами та їх властивостями

  • Категорія запису:Новини

104 березня викладач фармакології Козачук Я.Л. організувала  навчально- пізнавальну екскурсію в аптеку  студентам ІІ курсів спеціалізації “Лікувальна справа”. Навчальна екскурсія є логічним продовженням вивчення курсу фармакології та медичної рецептури.

Ціль, яку викладач поставила перед собою: сформувати уявлення студентів про те, що таке аптека, як заклад охорони здоров’ я.

Під час екскурсії, студенти мали можливість систематизувати та поглибити знання, вже здобуті на заняттях.

Студенти ознайомились з новими лікарськими засобами, їхнім розташуванням залежно від фармакологічних груп та фізико- хімічних властивостей. Студенти на практиці побачили дію наказів МОЗ, які вивчали протягом навчального процесу: правила обліку і безпечного зберігання сильнодіючих, отруйних, наркотичних речовин та рецептурних бланків, оскільки курс вивчення фармаколгії охоплює  і виписування рецептів.

11Окрім того, ексурсія допомогла розвинути комунікативну компетентність наших студентів. А саме: навчитись вести діалог з клієнтами в аптеці, поповнити словниковий запас медичних термінів. Та головне: на основі цього проводити фармакотерапевтичний аналіз на парктиці , враховуючи знання асортименту лікарських засобів, фізико-хімічних властивостей медичних препаратів, показання до застосування, протипоказання, побічні дії, технології приготування, та правила зберігання.

26

Від екскурсії студенти отримали неповторні враження і суттєво розширили свої знання у галузі фармакології та медичної рецептури. Даний захід показав можливість поєднання теорії та практики.