Інформаційний лекторій для студентів І-ІІ курсів «Смачна профілактика для всієї родини.»

  • Категорія запису:Новини

03 березня викладач фармакології провела інформаційний лекторій для студентів І-ІІ курсів «Вітамінний бум. Смачна профілактика для всієї родини».

A, C, E, D, B, K – це не випадкове розміщення букв. Це вітаміни. І так само, як літери складають слова, вітаміни є будівельними блоками, що дозволяють нашому тілу працювати.

Під час проведення заходу, були запропоновані наступні питання до розгляду:

Як вітаміни ззовні потрапляють всередину нашого організму?

Вітаміни та біологічні добавки. Наскільки вони корисні та про що мовчать виробники?

Вітамін D для профілактики: чи варто його так приймати?

8 вітамінів та мінералів, які необхідні для здорових та сильних нігтів.

Зі студентами  обговорювали: як страждали моряки у давнину, коли не мали доступу до свіжої їжі, багатої на вітаміни. У них розвивалася цинга. Засіб лікування був простим – вітамін С, якого вдосталь у багатьох овочах та фруктах.

У той час, як бактерії, гриби та рослини самі можуть виробляти вітаміни, наші тіла цього не можуть. Тому ми повинні отримувати їх з інших джерел.

eda0402

Більшість вітамінів групи В утворюють коферменти, чия робота допомагати ферментам вивільняти енергію з їжі.

Інші вітаміни групи В допомагають організму використовувати цю енергію.

Завдяки вітаміну С ви отримуєте здатність боротися з інфекціями та виробляти колаген. Це блок сполучної тканини, що формує кістки і зуби, а також допомагає загоювати рани.

Вітамін А допомагає виробляти білі кров’яні клітини, які є основою захисту організму, допомагає формувати кістки та покращує зір, оскільки він контролює клітини очей.

8b0e89d-vitamina

Вітамін D допомагає засвоювати кальцій та фосфор, необхідні нашим кісткам, а вітамін Е працює як антиоксидант, виводить із організму елементи, які можуть пошкодити клітини.

Вітамін К сприяє зсіданню крові, бо він допомагає виробляти білки, які роблять це.

Отже: Без цього різноманіття вітамінів люди стикаються з низкою проблем: втомою, пошкодженням нервів, серцевими хворобами або такими захворюваннями як рахіт та цинга.

84afaba-vitaminy

З іншого боку, надто велика кількість вітамінів може спричинити інтоксикацію, що спростовує міф про те, що перевантаження вітамінами є хорошою ідеєю.

Студенти  дійшли  висновку: щоб виграти “вітамінний джек-пот” потрібно дотримуватися їх балансу.

Викладач фармакології Козачук Я.Л.