Ви зараз переглядаєте Відкрите заняття з гінекології

Відкрите заняття з гінекології

25 лютого  викладач гінекології Лисецька О.Ф.  провела відкрите заняття у АА (211) групі на тему «Міома матки. Ендометріоз».

Актуальність обраної теми заняття: проблема міоми матки залишається вельми актуальною в сучасній гінекології. Міома матки є найбільш поширеною пухлиною малого тазу, частота якої складає 35-40 % у жінок репродуктивного і  перименопаузального періодів.

Не дивлячись на досягнутий в останні десятиліття значний прогрес у вивченні патогенезу, етіології і консервативного лікування міоми матки, хірургічне лікування займає головне місце, а єдиним методом, що забезпечує повне лікування, є хірургічне видалення патологічно зміненого органу.

Мета заняття: поглибити теоретичні знання і вдосконалити практичні навички студентів з питань діагностики та лікування хворих міоми матки та ендометріозу.

IMG_20200225_085153

Олена Федорівна висвітлила та розкрила доступно та цікаво для студентів одну з важливих тем в гінекології.

На занятті грунтовно було визначено поняття міоми матки та ендометріозу:  патогенез, клініка, діагностика, лікування. Викладач вільно володіє аудиторією та методикою проведення заняття.

Всі елементи структури заняття відповідають сучасним методичним вимогам та належним чином наповнені сучасною науковою та методичною інформацією