Ви зараз переглядаєте Відкрите заняттяз предмету історія: Україна і світ

Відкрите заняттяз предмету історія: Україна і світ

21 лютого  викладач історії Міскевич В.В.  провела відкрите заняття у БЛ (209)

« Опозиційний рух: «шістдесятники» і дисиденти».

Актуальність  теми заняття полягає в розвитку у студентів вміння критично оцінювати історичні події на основі фактів про організований опір існуючому політичному режиму з боку національно свідомих представників української інтелігенції, які прагнули мирними засобами змінити існуючий суспільно-політичний устрій , формувати інтерес до культурних надбань народу.

Найкращим проявом подолання меншовартості є вивчення славетних сторінок історії України, при цьому забезпечуючи толерантне ставлення до наявної в Україні культурної різноманітності.

Мета заняття: з’ясувати  основні цілі та форми протесту дисидентів , шістдесятників , ознайомити із провідними учасниками опозиційного руху.

Вікторія Віталівна  цікаво та доступно розкрила  студентам  важливу тему  історії України з розвитку організованого руху опору інтелігенції  в умовах тоталітарного радянського суспільства.

87936974_495146488102937_612202078571331584_n

На занятті  було визначено зміст понять «дисидент», «правозахисник», «опозиція» . Викладач вільно володіє аудиторією та методикою проведення заняття.

Викладачем дотримано усіх етапів  структури заняття, яке  відповідає сучасним методичним вимогам та  наповнене науковою, фактичною та хронологічною інформацією. Особливий емоційний настрій того періоду передано через використані  документальні кадри хроніки 60-х рр.