Ви зараз переглядаєте Всесвітній День боротьби зі СНІДом

Всесвітній День боротьби зі СНІДом

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. З метою підвищення рівня обізнаності про це захворювання  і його попередження, в коледжі був проведений тиждень циклової комісії терапевтично – педіатричних дисциплін, приурочений до цієї дати.

В рамках тижня були проведені наступні заходи

2 грудня було проведене анкетування серед студентів І – ІІ курсів для визначення рівня знань  про хворобу ВІЛ/СНІД.

Також був проведений конкурс плакатів серед навчальних груп коледжу, переможця вибрано шляхом голосування студентів та працівників коледжу.

І місце – БЛ-109

ІІ місце – БЛ-409

ІІІ місце – АЛ-109

image4

image3

З метою інформування жителів міста щодо поширення захворювання на ВІЛ/СНІД, проблем, пов’язаних із цією недугою, методи профілактики, толерантного ставлення до людей, яких торкнулася ця хвороба, 2 грудня студенти Дубенського медичного коледжу АЛ-309, під керівництвом викладача внутрішньої медицини Данилюк Ю.А. провели санітарно – просвітницьку акцію « Молодь проти СНІДу». Мешканцям міста студенти роздавали буклети з інформацією про ВІЛ/CНІД.

image5image6

3 грудня студентами ІІ курсу був проведений двоетапний лекторій до Міжнародного Дня людей з обмеженими можливостями для  медичного персоналу Дубенського хоспісу та для студентів І курсу.

image7

Змістовними та корисними були представлені 5 грудня доповіді, які підготували студенти ІІ-ІV курсів  під керівництвом викладачів всіх начальних дисциплін циклової комісії на студентській науково-теоретичній конференції     « Молодь України проти СНІДу»

6 грудня для студентів коледжу було проведено показ тематичних фільмів про людей з ВІЛ/СНІД.

image9Завдяки плідній  співпраці викладацького складу циклової комісії та студентів, тиждень пройшов насичено та продуктивно.