Ви зараз переглядаєте Чисте місто – чиста планета.

Чисте місто – чиста планета.

  15-18 квітня у Києві проходила презентація проекту “Zero Waste School”, який організував фонд  Кличко за підтримки фундації Coca Cola, у якому  я брала  участь у якості ментора. Ментор – це та людина, котра повинна надихати учасників,підтримувати та допомогати у реалізації проекту.58057783_412306749352712_8810668822655664128_n

“Zero Waste School”- це триденний тренінг для учнів, вчителів та директорів навчальних закладів,  покликаний запровадити культуру сортування відходів. Восени випускники програми  влаштовують Zero Waste Day у своїх громадах.

Організатори дали можливість молоді отримати відповідні знання та навички, необхідні для впровадження екологічних змін і розвитку громад у реалізації  глобальної цілі “Світ без відходів” (World Without Waste).

Тому разом із студентами – волонтерами медичного коледжу я планую започаткувати  проект Zero Waste School, який  через неформальне навчання дасть змогу  впровадити  культуру сортування відходів у своїй сім’ї, школі, коледжі, громаді, державі, а згодом і у світі.

Програма проекту допоможе учасникам зрозуміти важливість їхньої участі у громадському житті та співпраці всередині громади. Програма проекту передбачає: тренінги, лекції спікерів, тімбілдінгі, рефлексії та активності. Отримавши необхідну інформацію учасники презентують власні еко-проекти та організують загальну толоку. Проект має на меті зміну свідомості місцян щодо збереження чистоти довкілля та раціонального використання ресурсів і вторинної сировини.

Я  сподіваюся,що спільними зусиллями ми зможемо змінити країну.

Настя Шевчук, студентка першого курсу