Участь студентів коледжу в науково-практичній конференції „Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!”

  • Категорія запису:Новини

!12_2Студенти Дубенського медичного коледжу Бондарець Павло, Парета Юрій, Тимощук Ольга, Ясинська Сніжана – АЛ-109 курсу і Письмак Вероніка – БЛ-209 курсу 20 квітня взяли участь в науково-практичній конференції „Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!”, яка відбулась у місті Львів. Тема нашого дослідження: „Андрей Шептицький – здоров’я нації, фізичне виховання”.

Поїздці у Львів передувала клопітка праця з першоджерелами та глибоке вивчення життєвої та творчої спадщини великого українця. Андрей Шептицький не будував палаців для себе та своєї родини. Саме цей посил ми намагалися донести на конференції до теперішньої української еліти. Він 100 років тому об’єднав усю громаду Східної Галичини задля забезпечення здорового фізичного та духовного виховання молоді.!02_32

На конференції були представлені 42 наукових роботи студентів з різни куточків України. Усі вони були гарно підготовлені та презентовані. Робота дубенчан була відмічена журі, як така, у якій влучно були поєднані спадщина Владики Андрея та сьогодення. Студенти-медики отримали запрошення на фінал конкурсу, який відбудеться в червні 2018 року в місті Львові.

Висловлюємо вдячність члену Спілки письменників України М.І. Пшеничному, депутату Дубенської міської ради О.С. Супруну та директору коледжу Н.О. Венгрин за допомогу в підготовці до конкурсу та організації поїздки на конференцію.

 

Учасниця конференції Ольга Тимощук