Плекаймо в серці рідне слово!

  • Категорія запису:Новини

Плекаймо в серці рідне слово!

IMG-6c329c8bbdb8390bc9e3e0e91c338058-VЗ метою виховання у молоді почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, його мови, культури вже традиційно, у грудні, проходять обласні етапи конкурсів ім. Тараса Шевченка та ім. Петра Яцика.

2 грудня 2017 року відбувся III етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка. За перемогу змагалися 20 студентів вищих навчальних закладів. Учасники конкурсу показали вміння володіти художнім словом на високому рівні, любов до рідного краю та, звичайно, вшанували пам’ять поета світового рівня -славетного Кобзаря. Призером конкурсу стала PdXeTFLzmoYстудентка нашого коледжу Присяжнюк Ольга, яка посіла III місце.

А вже за тиждень змагалися знавці мови, адже 9 грудня відбувся обласний етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який вже вісімнадцять років поспіль збирає тих, хто любить та знає рідну мову. Всі учасники продемонстрували досконалі знання теоретичного матеріалу , а творчі роботи вирізнялися глибоким змістом, досконалою формою, самостійністю висновків. Перемогу здобула студентка 1 курсу Літовінська Катерина.

Побажаємо студентам та викладачам Власюк А. І. та Павленко Н.Й. у подальшому перемоги на всеукраїнських етапах конкурсу.