Міжнародна конференція з паліативної допомоги в м. Івано-Франківськ

20171017_183445З 17 по 19 жовтня у м.Івано-Франківську відбулась Міжнародна конференція   «Практика паліативної допомоги в Євразійському регіоні». Конференція відбувалась в рамках святкування Всесвітнього дня паліативної допомоги та з нагоди 20-ї річниці відкриття Центру паліативної допомоги в Івано-Франківській області.

Рівень конференції був дуже високий. Упродовж трьох днів інтенсивної роботи, учасники заходу  мали змогу обмінятись найкращими практиками у сфері паліативної допомоги серед управлінців, лікарів, соціальних працівників,20171017_094548 правозахисників, ознайомитись з загальними проблемами, які є актуальними в регіоні,коли мова іде про зручність, доступність, та якість знеболення.

Учасниками  конференції були  міжнародні експерти та спеціалісти  з 10 країн ( переважно з пострадянського простору), які мають великий досвід у сфері паліативної допомоги або запланували його набути. Серед представників  з Рівненщини в роботі конференції  взяла участь коледжу директор Надія  Венгрин.

В ході конференції прозвучало багато нових ідей. Обмін досвідом дозв20171017_214343олить удосконалити власні системи та сервіси паліативної допомоги, дозволить впроваджувати стандарти в наукову, освітню та практичну діяльність у сфері надання паліативної допомоги.

Велика кількість учасників отримали нагороди від організаторів.  Надія Венгрин в числі нагороджених , яка отримала  ангелочок свободи та сертифікат про вагомий внесок у розвиток паліативної системи України.

Закінчил ась конференція стратегічним плануванням для України з експертами паліативної допомоги по плану дій розвитку системи паліативної допомоги.