Україна понад усе!

  • Категорія запису:Новини

Зображення0318

Україна понад усе!

Ці слова були дороговказом для українських героїв Української Повстанської Армії під час визвольних змагань у другій світовій війні. Вони надихали на подвиги в ім‘я України, в ім’я українського народу. Актуальні вони і зараз для українських воїнів, які захищають Українську державу на сході України.
Проте у важкий для держави час, цим гаслом керуються багато українців поза зоною бойових дій, самовіддано працюючи для утвердження Української Держави!
Цей патріотичний вираз став девізом і для щорічної науково-практичної конференції медичних навчальних закладів України, започаткованої в нашому коледжі, яка ось вже втретє проводилась цього разу на базі Київського міського коледжу з 21 по 22 вересня 2017 року.
Зі всієї України студенти вищих медичних навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації з’їхались, щоб виступити зі своїми дослідженнями про подвиги наших героїчних захисників, про маловідомі сторінки української історії, про чарівні куточки нашої рідної Держави.
Зображення0316Від нашого коледжу на конференції брала участь студентка БЛ (209) групи Тимощук Сніжана під керівництвом викладача Саюка Віктора з доповіддю “Визвольна боротьба очима учасників”. До уваги слухачів було представлено спогади, думки та особисті враження учасників Революції Гідності та бойових дій АТО викладача Клімчука Богдана Петровича і лікаря Коника Андрія Олексійовича.
На другий день конференції проводився практичний тренінг “Знати. Вміти. Рятувати”, де учасники змогли відпрацювати навики надання невідкладної медичної допомоги в бойовій ситуації.
Передбачалось програмою конференції також і перегляд вистави “Скупий, або школа брехні” Київського драматичного театру ім. І. Франка. Талановита гра акторів не залишила байдужим нікого із глядачів.
Після конференції в учасників залишилилось відчуття важливості зробеної доброї справи — увічнення подвигу людей які живуть поруч з нами і є творцями новітньої історії України.