ТЕМАТИЧНЕ УДОСКОНАЛЕННЯ НА ЦИКЛІ “ШКОЛА СТАРШОЇ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ – ОРГАНІЗАЦІЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я”

  • Категорія запису:Новини

У 2017 році на базі відділення післядипломної освіти Дубенського медичного коледжу знову проводяться курси тематичного удосконалення «Школа старшої медичної сестри – організація охорони здоров’я» згідно наказу управління охорони здоров’я  Рівненської облдержадміністрації від 02.12.2016року №419-к.

            З третього по сьоме квітня проходили навчання на даному циклі головні, старші сестри медичні закладів охорони здоров’я Рівненщини та їх резерв у кількості 22 чоловіка. Враховуючи те, що 80% слухачів працюють в закладах охорони здоров’я м. Рівне, заняття проводились на базі Управління охорони здоров’я.

            В навчальну 36-годинну програму включені питання організації роботи медсестринської служби старшою сестрою медичною, діловодства, трудових відносин, інфекційної безпеки, дотримання санітарно-протиепідемічного режиму,  імунопрофілактики та імунотерапії інфекційних хвороб, паліативної медичної допомоги, етико-деонтологічні аспекти, ліцензування та акредитація в системі  охорони здоров’я тощо.

            До проведення занять були залучені Романішина-Лановська Л.К., голова Рівненської обласної асоціації сестер медичних, Хуснуліна І.Р., головна медична сестра КЗ ЦПМСД «Ювілейний», Слободюк І.С., Луцик В.В., начальник відділу кадрів та наукової роботи УОЗ та інші.

            Слухачі циклу висловили свої відгуки:

«Дякуємо за змістовні та повчальні лекційні та практичні заняття. Великий обсяг  знань отримано за цей період. Проведені заняття були цікаві та доступні. Багато нової інформації отримали від викладачів, а саме: про паліативну допомогу від Слободюк З.О., ознайомилися із новими локальними протоколами з викладачем Романішиною Л.К., розібрали сучасну наказову базу з питань обробки використаного інструментарію, дезінфекційного режиму, зокрема, двохвідерну систему прибирання та багато інших необхідних для роботи знань.»

                                                                                  Козлинець Тетяна Миколаївна

                                                                                  КЗ «ОПЦ» РОР

                                                                                  старша акушерка відділення

                                                                                  патології вагітних, екстрагенітальної

                                                                                  патології вагітності з ліжками

невиношування, староста групи.