ДЕНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

  • Категорія запису:Свята

IMG_8888

22 січня 1918 року збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини і дочки України. Цей день увійшов  в історію України, як день єднання українських земель в єдину соборну незалежну державу.Традиційно у коледжі щороку проводяться заходи по відзначенню Дня Соборності України.

23 січня в актовій залі коледжу студенти 2-го курсу – Романюк Дарина, Ковальчук Ольга, Матюх Михайло і Кривичун Олександр презентували творчий проект „Живий ланцюг національної єдності поколінь” для студентів академічних груп першого курсу.
Цікаві інформаційні повідомлення чергувалися кадрами документальної хроніки того часу, а також презентацією історичних портретів – керівників  УНР.  В атмосфері доброзичливого суперництва пройшла інтерактивна вікторина серед команд першокурсників за підготовленими матеріалами.

Активно підтримували команди присутні викладачі  Кислюк Ж.М., Полоцька О.І., Євтух О.І., методист коледжу Тіт Н.В.

Свою вправність конкурсанти проявили у складанні картинок-пазлів на патріотичну тематику, а також можливості контурно відтворити карту нашої держави. Імпровізована карта України викликала жваве обговорення залу.

Приємною несподіванкою для учасників вікторини стали невеличкі сувеніри – сердечка з українською символікою. Інформативно та сучасно були оформлені буклети заходу, в яких історичні події прослідковуються  аналізом сучасності. Висновок заходу у історичній наступності подій, так яскравим виявом ідеї Соборності став  Євромайдан. Народ показав свою єдність і силу.

На завершення дійства присутні заспівали Гімн України.