Студенти-медики на тиждень стали… філологами

  • Категорія запису:Новини

IMG_6606У Дубенському медичному коледжі з 6 по 13 листопада проходив тиждень циклової комісії гуманітарних дисциплін. У рамках проведених заходів юнаки та дівчата, які навчаються у цьому навчальному закладі і яким через два-три роки доведеться давати клятву Гіппократа, мали можливість повною мірою вдосконалити свої знання з мови та літератури, а також відчути себе майже дипломованими філологами.

Відомо, що студенти і так мають доволі стрімке, рвійне та бурхливе життя: навчання, книги, практичні заняття, заліки, екзамени тощо. А коли наставники урізноманітнюють будні заходами, акціями, подіями, зустрічами, вечорами, то їхнім вихованцям це лише на користь. У цьому – запорука розвитку фантазії, інтелекту та громадянської активності. У навчальних закладах, де життя нуртує, де грамотно побудовано навчально-виховну роботу, там і успіхи кращі, і батьки можуть бути спокійними за своїх доньок і синів. Щось подібне можна мовити про Дубенський медичний коледж, де щомісяця відбуваються цікаві події.

Так, у стінах цього навчального закладу з шостого по тринадцяте листопада відзначали тиждень циклової комісії гуманітарних дисциплін. Першою «ластівкою» стало відкрите заняття з української літератури викладача-словесника Алли Власюк, де студенти, використовуючи свої творчі здібності, досліджували трагедію переселення галицьких селян до Канади і на основі новели Василя Стефаника «Камінний хрест» написали свій власний кіносценарій. На занятті були задіяні інноваційні методи навчання, що безумовно покращило сприйняття нового матеріалу.

Не менш значущою подією стала участь юних медиків у міському конкурсі знавців рідної мови, присвяченому Дню української писемності, де у святковому концерті брала участь студентка першого курсу Марта Кацалай. Дівчина дивувала присутніх грою на бандурі.

«Батько і син» – саме під такою назвою 10 листопада відбувся у Дубенському медичному коледжі літературно-мистецький вечір. Артисти Рівненської обласної філармонії розповіли про двох титанів української патріотичної думки, батька і сина, що без вагань поклали на вівтар свободи свої життя – Олександра Олеся та Олега Ольжича. Вірші та пісні, що давно увійшли до української класики, звучали з вуст талановитих солістів, а скрипалі філармонії здивували майстерним виконанням «Мелодії» нашого знаного композитора Мирослава Скорика. Ніжні та щирі слова з вірша Олександра Олеся «Чари ночі» припали до душі слухачів, а справжньою окрасою вечора стало виконання заслуженим артистом України, Ярославом Кульчинським, низки повстанських пісень.

Атмосфера домашнього затишку панувала на відкритому виховному заході Ярослави Косташ, педагога з багаторічним досвідом. Її вихованці запросили на заняття студентів, які не вивчають німецьку мову, для того щоб познайомити їх з Німеччиною, розповісти про красу, культуру, історію, архітектурні пам’ятки та свята цієї країни. На завершення вони пригостили присутніх власноруч приготовленими традиційними німецькими стравами.

У рамках тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін відбулися виставки стінгазет, присвячених Дню української писемності, та студентських робіт на екологічну тематику.

Гідним завершенням цього циклу заходів стала зустріч з дубенською письменницею Наталією Кириченко, яка презентувала для майбутніх медиків книгу «День народження Ляльки». Вдячні студенти та викладачі побажали авторці нових досягнень на творчій ниві, а зворушена до глибини душі письменниця – побільше таких творчих і літературних зустрічей.

Тож зостається лише висловити подяку учасникам проектів, усім студентам та викладачам, які не залишилися осторонь проведених заходів.

Ю. Лісовська

викладач Дубенського медичного коледжу